Medische staf

meer over
OCON
Elke deelnemer van HandbalSchool Twente is verplicht om een Basisplus sportmedisch onderzoek te laten uitvoeren bij OCON. Het doel hiervan is om de gezondheid en belastbaarheid in beeld te brengen en vroegtijdige risicofactoren op te sporen.

Binnen dit onderzoek wordt gekeken naar lengte en gewicht, vetpercentage, ogentest, algemeen intern onderzoek, oriënterend onderzoek van het bewegingsapparaat en eventuele klachten die de sporter heeft. Ook wordt gekeken naar de longfunctie en wordt een hartfilmpje gemaakt in rust. Tot slot wordt bloedonderzoek gedaan ten aanzien van bepaling van ijzer en cholesterol. Een basisplus sportmedisch onderzoek wordt uitgevoerd door één van de sportartsen binnen OCON en wordt vaak deels of volledig vergoed vanuit de zorgverzekering.

ocon.nl
meer over
FYSIOZUID
Voor advies, bij blessures en voor blessurepreventie kunnen talenten indien gewenst contact opnemen met Bas Hassels Mönning van FysioZuid. De praktijk is gevestigd dicht bij de IISPA aan de Leemhorst in Almelo, op de hoek van Sporthal Windmolenbroek.

Specialisaties m.b.t. sport: Sportfysiotherapie, Dry Needling, Mylogenics, Shockwave- en Lasertherapie. Bas verzorgt bij Racket & Fit Center in Borne op de woensdag- en vrijdagochtend ook de krachttraining voor de toplijn van HandbalSchool Twente.

fysiozuid.nl
X